USA2010   Geocaching; Los Angeles, Palm Springs og Vegas

Geocaching.com
The Groundspeak Geocaching Logo is a registered trademark of Groundspeak, Inc.
Used with permission.

Hollywood skiltet

Hollywood skiltet i Los Angeles sidder på toppen af Mt. Lee, der er det højeste bjerg i Los Angeles ormådet, og et af de mest kendte landemærker i verden. Hollywood skiltet er blevet symbol på stjernedrømme og stjernestatus i denne by.

Selvom skiltet er verdensberømt er historien bag skiltet mindre kendt. Hollywoodskiltet startede som et reklameskilt for at fremme boligudviklingen i forstæderne til L.A. Dette blev kaldt Hollywoodland, og oprindeligt var det også hvad der stod på skiltet, som blev rejst i 1923. Det var også omkring den tid, at de amerikanske biografer begyndte at blive en magtfuld industri, som det er i dag.

Oprindeligt var det tanken at skiltet blot skulle være midlertidigt, men det fik hurtigt international anerkendelse, og blev et symbol på Hollywoods filmsindustris stigende popularitet. Det har ført til at skiltet har fået lov at blive stående permanent. Dog blev skiltet renoveret og ændret i 1945 hvor de sidste fire bogstaver ”land” blev fjernet.

Hollywoodskiltet har dog også andre historier knyttet til sig. I 1932 sprang den berømte Broadway skuespillerinde Peg Entwistle, der oprindeligt stammede fra Storbritannien, ud fra bogstavet H. Hollywood skiltet er et betagende syn om dagen, men får du mulighed for at betragte skiltet på et tidspunkt hvor det er belyst, er det et fantastisk syn.

For dem, der ønsker at se Hollywoodskiltet på egen hånd, er der flere forskellige udsigtspunkter – blandt disse er Mulholland Drive og det berømte Griffith Park Observatory. Det bedste sted at se Hollywood skiltet er Canyon Lake Drive.


Vis stort kort

3000 Canyon Lake Dr., Hollywood: Den nemmeste måde at komme dertil er at tage highway 101 og køre ind på Barham Blvd. Kør et par blokke, og drej til højre til Lake Hollywood Drive. Det bliver lidt forvirrende her, fordi der er en masse små veje overalt (så husk kort eller GPS), men prøv at find Lake Hollywood Drive, og følg den rundt i reservoiret til Tahoe Drive. Drej til venstre ved Tahoe Drive, og derefter til højre ved Canyon Lake Dr. Du kommer snart til en hunde park på venstre side, så parker din bil her og gå op til højen. Når du kommer op på bakken, er der et sted, hvor du kan tage meget gode billeder af Hollywood-skiltet. Og ikke nok med det, du vil kunne tage billeder af Hollywood-reservoiret og Los Angeles (hvis der ikke er alt for smog).


Arkiveret under Seværdighedermarapril
mationtofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

 

© Copyright 2010, DinKost.dk